Workshop Voeding

We zijn in staat om eetpatronen te doorbreken en bewuste keuzes te maken in de manier waarop we eten. Maar waar baseren we deze keuzes op? Waarom zou je überhaupt bewuste keuzes maken? Hoe weten we nou wat “goed” voor ons is en wat niet? Wat maakt voeding “gezond”?

In de wereld van “gezonde” voeding zijn er duizenden diëten en allemaal zeggen ze wat anders! 

Door bewust te kijken naar onze dagelijkse eet- en leefgewoontes kunnen we gemakkelijk patronen herkennen en ontdekken we dat voeding ook een grote invloed heeft op hoe we ons voelen. Voeding kan een te grote rol gaan spelen als het vooral een afleiding wordt. Een manier om het huidige moment niet te hoeven ervaren, leegte te vullen en emoties niet te hoeven voelen.  Het is heel verleidelijk om vooral “te leven om te eten, en niet te eten om te leven” en eenvoudig teveel, ongezond en onregelmatig eten.

Echter, geldt dit ook wanneer we eten volgens bedachte (mentale) richtlijnen, waarvan anderen vertellen wat ‘goed’ is en wat ‘niet’. Het eten van ‘goede’ of ‘slechte’ ingrediënten beïnvloedde mijn gevoel van eigenwaarde. Wanneer ik ‘goede’ dingen at was het ‘goed’ en als ik de verleiding van ‘slechte’ dingen even niet kon weerstaan ‘slecht’ of nou ja, minder.. Voelde ik me schuldig…

De uitnodiging ligt er om deze gehechte en oordelende manier van eten los te laten en hierin te ontspannen. 

Duur: 4 uur